Een docent die hardhandig een leerling de klas uitzet, mag dat? De politie in Nieuwegein vond deze week van niet. Een scholier op het Anna van Rijn College weigerde te vertrekken nadat hij uit de klas werd gestuurd. Daarop pakte de adjunct-directeur van de school de jongen in zijn kraag en zette hem de klas uit.

De politie besloot na de woedende reactie van de ouders de adjunct-directeur te arresteren. Hij bracht een paar uur in de cel door en hem wacht waarschijnlijk vervolging.

De woede is groot. Onderwijsbond CNV vindt dat het gezag van de leraar door de actie van de politie is aangetast. Ook de school blijft vierkant achter zijn leraar staan.

EenVandaag deed eerder dit jaar onderzoek naar geweld in het voortgezet onderwijs. De helft van de ondervraagde docenten heeft de afgelopen drie jaar te maken gehad met verbaal geweld. Eén op de tien is slachtoffer geworden van fysiek geweld, zoals slaan, schoppen en het gooien van zware voorwerpen tegen het hoofd. Vaak wordt hierop geen actie door de school ondernomen.

De volledige uitslag van het onderzoek vindt u hier.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.