Tequila zorgt voor leukere avonden dan een glaasje Merlot. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek naar de effecten van verschillende alcoholhoudende drankjes. Onderzoekers ondervroegen bijna 30.000 jonge drinkers naar de emotionele effecten op verschillende drankjes.

Het onderzoek verscheen in de New York Post. Eerst maar het goede nieuws: een glas rode wijn kan echt een slechte dag weer beter maken. Bijna de helft van de deelnemers aan het onderzoek voelden zich ontspannen na een glas wijn. En ook goed nieuws voor bier drinkers: bijna 20 procent voelt zich sexy na een biertje. Maar als je écht in de feeststemming wilt komen is een sterker drankje misschien een beter idee. Want maar liefst 60 procent voelt zich energiek en vol zelfvertrouwen na een shotje, en 42 procent voelt zich sexy. 

Maar pas wel op met sterke drank, want een derde van de ondervraagden geeft toe zich agressief te voelen na 2 of 3 shotjes sterke drank. Bier (7%) en wijndrinkers (3%) hebben hier veel minder last van. Nog meer nadelen aan sterke drank: bijna de helft voelt zich na het drinken ervan ziek, 28 procent voelt zich rusteloos en 22 procent lieten vodka tranen vloeien.  

Dat laatste gebeurt ook relatief vaak bij wijndrinkers: 17% geeft toe te moeten huilen na een paar glazen. Eén van de auteurs van het onderzoek laat weten dat ze hoopt dat mensen bewuster worden van de effecten van alcohol op hun gemoed.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.