Na maanden van minutieuze voorbereiding is het dan eindelijk zo ver: de koninklijke familie is in Groningen voor de viering van Koningsdag. En voor een groot deel van de Oranjes zal het feestelijke bezoek aan de stad toch een beetje voelen als thuiskomen. Veel van hen hebben namelijk hun studententijd doorgebracht in Groningen.

Voor het Groninger studentencorps Vindicat is het helemaal een dag met een gouden randje. De studentenvereniging is traditiegetrouw hofleverancier van de Oranjes.

Zo zijn prinses Annette, prins Bernhard jr., prinses Christina, prinses Laurentien, prins Maurits en prinses Marilène allemaal oud-leden. “Het is zo ontzettend gaaf om dit van dichtbij mee te mogen maken. Als student krijg je maar een keer in je leven zo’n kans’’, vertelt de preses van Vindicat. 

Feest der herkenning

En dat enthousiasme is ook volop aanwezig bij Jan Bas van Aalderen, eigenaar van café Soestdijk. Hier stonden prinsen Maurits en Bernhard vroeger zelf biertjes te tappen achter de bar, terwijl hun beveiligers incognito aan een tafeltje in het cafe werden gezet. En dat niet alleen: het is ook de plek waar vonk over sprong tussen Maurits en Marilène. 

De afgelopen weken zijn alle oud-collega’s opgetrommeld die tijdens hun studententijd met de Oranjes achter de bar hebben gestaan. Met z'n allen staan ze vrijdagochtend voor de deur van het café aan de Grote Kromme Elleboog om de prins en prinses te verwelkomen. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.