Deze week volgen we coördinator Peter Goudkamp van de Actie voor Pakistan. Zo'n 20 miljoen mensen zijn getroffen door de ergste overstromingen in tientallen jaren en er is dringend noodhulp nodig. Vorige week besloten de Samenwerkende Hulporganisaties alsnog tot een landelijke actie. Donderdag staan publieke en commerciële radio- en tv stations in het teken van Actie 555 voor Pakistan.

Peter Goudkamp en zijn team hebben maar een paar dagen om alles te regelen: vrijwilligers zoeken, callcentra inrichten, bekende Nederlanders strikken, publiek en pers voorlichten, fondsen werven, websites en twitter bijhouden. Hij voert nog de laatste besprekingen met de omroep, bezoekt de vrijwilligers en staat donderdag in de vroege ochtend in het basiskamp in Hilversum als Marco Borsato het startsein van de actie geeft. Daar nemen bekende en onbekende Nederlanders telefonische giften in ontvangst.

Een deel van de Nederlandse bevolking is sceptisch als het over Pakistan gaat. Komt het geld wel goed terecht in een land dat corrupt is? Worden de echte slachtoffers wel bereikt? Maar Peter Goudkamp geeft de moed niet op. Toch werd vrijdagochtend met spanning uitgekeken naar de eindstand van Giro 555.

Lees ook