Veel Syriërs ontvluchten hun land en komen naar Europa. Syrië is niet langer één land, het is opgedeeld in verschillende machtsgebieden, en dat betekent dat mensen om verschillende redenen vluchten.

In Radio EenVandaag zoomen we de hele week in op die verschillende delen. Vandaag: het gebied dat in handen is van Islamitische Staat. Oorlogsjournalist Hans Jaap Melissen is te gast. Melissen bezocht het gebied meerdere malen.

Kaartenmaker Thomas van Linge legt uit welk gebied IS strategisch in handen heeft en een reportage met de Syrische Sarah Akili, zij skypet met mensen achter de website: Raqqa is being slaughtered silently

In samenwerking met  Thomas van Linge maakte EenVandaag onderstaande kaart. Komende week worden de uitzendingen over de respectievelijke gebieden aan deze kaart toegevoegd.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.