Na Black Friday en Cyber Monday draaiden distributiecentra overuren en puilden de busjes van pakketbezorgers uit. Nu ook de Sint voor de deur staat is de grote vraag: komen de pakjes op tijd aan?

De spanning over wat de Sint dit jaar weer brengt is hoog, maar dit jaar nog iets hoger. Want de Sint doet steeds vaker zaken online. Nu de bezorgers dreigen met acties zal moeten blijken of de postbedrijven al die pakjes wel op tijd kunnen bezorgen.

Acties

Vakcentrale FNV heeft voor de komende week prikacties aangekondigd. Werknemers van PostNL willen in een nieuwe cao onder meer afspraken maken over het direct verlagen van de werkdruk, gelijk loon voor gelijk werk, een loonsverhoging van 5%, een vast dienstverband voor uitzendkrachten die al langer dan 52 weken voor PostNL werken en een volledig herstel van de pensioenopbouw.

PostNL weigert tot op heden om de bonden tegemoet te komen. Hierdoor kan de bezorging van post en pakketten rond de feestdagen in het gedrang komen.

Verdubbeling aantal pakketten

"Het is een grote prestatie van onze mensen als je je bedenkt dat we meer dan het dubbele volume per dag verwerken en bezorgen", aldus Jochem van Laarschot van PostNL. Met drie nieuwe sorteercentra en duizend extra ritten zegt PostNL de meeste bestellingen 'gewoon' binnen 24 uur te kunnen leveren.

PostNL vindt dat het FNV te snel kiest voor acties. "We hebben maatregelen genomen om de werkdruk te verlagen, bijvoorbeeld door extra mensen aan te nemen. Over beloning praten we in het cao-overleg", zegt Van Laarschot. "We roepen FNV op om geen actie te voeren in deze voor onze klanten én voor PostNL zo een belangrijke periode", aldus Van Laarschot namens PostNL.

Groei postpakketten in Nederland
Bron: EenVandaag
Groei postpakketten in Nederland
Medewerkers van PostNL sorteren pakketjes in het pakkettensorteercentrum.
Bron: ANP
Medewerkers van PostNL sorteren pakketjes in het pakkettensorteercentrum.

Te laat besteld

Bas van Tartwijk heeft een koeriersdienst en ziet dat veel consumenten klagen over pakketten die laat worden bezorgd terwijl men vaak op het allerlaatste moment een bestelling plaatst.

Vorig jaar was de druk bij pakketbezorgdiensten ook hoog rond de feestdagen en de populariteit van online shoppen neemt maar toe elk jaar. "Men moet niet raar opkijken als een pakketje niet een dag na bestelling afgeleverd kan worden", aldus van Tartwijk.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.