De New York Times begint een dagelijks podcast met nieuws, Rutte is zijn eigen podcast begonnen en BNR investeert met volle overgave op dit medium. Waar de analoge radio langzaam het graf wordt ingedragen schieten de podcasts als paddenstoelen uit de grond. De podcast scheen tien jaar geleden een hype te zijn, maar het lijkt er nu toch op dat het een blijvertje is. Of nog sterker: het wordt de toekomst!

Obama gaf zijn laatste interview als president aan de makers van de podcast: 'Pod Save America'. De vier mannen van deze podcast zijn de voormalig tekstschrijvers van Obama geweest. Het is duidelijk te merken dat het gesprek informeel is en geeft op momenten mooi weer wat er de afgelopen acht jaar achter de schermen is gebeurd.

 

En dat inspireerde ook Rutte om een paar weken voor de verkiezingen een podcast te beginnen met interviews van succesvolle jonge ondernemers.

Er is veel gebeurd sinds het ontstaan van de podcast in 2005. Eenvandaag spreekt met uitvinder Adam Curry, als uitvinder van het fenomeen. Hijzelf maakt nog steeds podcasts vanuit Austin, Texas en legt uit dat de podcast in de VS velen malen groter is dan in Nederland.

Luuk Ikink maakte destijds ook een paar podcasts als 21-jarige bij Twickelstad FM, maar zonder succes. Twaalf jaar later, en inmiddels RTL-presentator, is hij alsnog het podcasten weer gaan oppakken. In de reportage laten wij zien hoe hij dit anno 2017 opgepakt heeft. Ikink podcast over het dagelijks leven, maar ook over media, film, muziek, tech en meer.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.