EenVandaag trapt in aanloop naar de verkiezingen op TV en op Facebook af met een dagelijkse serie interviews met lijsttrekkers van politieke partijen. Vandaag te gast: Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren.

Na de uitzending gaan we op Facebook door, en geeft Marianne Thieme antwoord op vragen die door u, de kijker zijn ingestuurd. Zelf een vraag insturen? Dat kan hier.

Wat zijn de partijpunten die er toe doen? De PvdD heeft de naam een ‘one-issuepartij’ te zijn, maar is dat wel zo? Thieme geeft in de studio antwoord op die vraag. 

Verslaggever Liesbeth Witteman ging vandaag op stap met Thieme en op de achterbank van haar auto kwam het tot een goed gesprek. Vanmiddag te beluisteren in Radio EenVandaag. 

En hoe kijkt de kiezer aan tegen de dierenpartij die nu met twee zetels vertegenwoordigd is in het parlement? Mariëlle Koekenbier  presenteert de uitslagen van het EenVandaag Opiniepanel en vanmiddag bij de radio schuift Gijs Rademaker aan. Ook Kees Boonman zorgt voor politiek commentaar.

Gisteren was Alexander Pechtold al te gast (kijk de uitzending hier terug). Luister het interview met Pechtold in Radio EenVandaag hier terug. Verderop in de week zijn Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Sybrand Buma (CDA) aan de beurt. Komende vrijdag is er het debat op links tussen Emile Roemer (SP) en Lodewijk Asscher (PvdA). Volgende week maandag is er het debat op rechts tussen Mark Rutte (VVD) en Geert Wilders (PVV), dinsdag is Jesse Klaver (GroenLinks) aan de beurt.

Lees hier meer over wat EenVandaag organiseert in aanloop van de Tweede Kamerverkiezingen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.