De allernieuwste innovatie op het gebied van bruin fruit oftewel frituursnacks. Na de Dicodel en de Frikandelvlaai is daar nu de Krookworst. Of de Rooket. Over die naam zijn ze het nog niet eens geworden. In ieder geval is het een kruising tussen de Febo Kroket en de Hema Rookworst. Dus met een knapperige buitenkant en van binnen een ragout met blokjes rookworst. 

De snack komt er echt als het aan de Febo ligt. Het bedrijf bestaat 75 jaar en ze willen heel graag een huwelijk aangaan met de 90-jarige Hema om de ultieme oer-hollandse snack maken, echt het beste van de Hollandse eetcultuur.

Maar de Hema wil niet en laat op Facebook weten: ‘We lenen onze rookworst niet uit, hij is al 90 jaar onze beste vriend en daar zijn we heel zuinig op.’ Toch gaan de twee bedrijven dinsdag om de tafel zitten, om vijf uur. En goed nieuws, dit topoverleg is live te volgen op Facebook. Dus laat die Amerikaanse presidentsverkiezingen gewoon zitten, de grote vraag is niet Trump of Clinton. Dé vraag is: de Kroket of de Rookworst?