Informateur Tjeenk Willink gaat de komende weken opnieuw praten met de fractievoorzitters over samenwerking. Terwijl er druk wordt gespeculeerd over mogelijke combinaties van partijen en standpunten, is een andere vraag minstens zo belangrijk: welke leiders kunnen goed met elkaar overweg?

Rutte en Samsom konden het goed met elkaar vinden, dat was de basis van de goede samenwerking tussen PvdA en de VVD. Maar passen Rutte, Buma en Pechtold ook zo goed bij elkaar? En met welke persoonlijkheden kun je dat gezelschap het beste aanvullen?

In het bedrijfsleven zijn er allerlei methodes om goede teams te formeren, zoals de DISC methode, die mensen onderverdeeld in vier persoonlijkheids-types. Een expert in die methode, Patrick Schriel, analyseert voor ons de lijsttrekkers en kijkt op basis van de DISC methode wie er het beste met wie kan gaan samenwerken.

Ook spreken we spindoctor Jack de Vries over de vraag: welke lijsttrekkers passen het beste bij elkaar?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.