De tweede Coentunnel heeft de weggebruiker in het eerste half jaar vooral veel ergernis opgeleverd. Het aantal ongelukken blijft onverminderd hoog, aanpassingen ten spijt. Bergingsbedrijven hebben al 110 keer moeten uitrukken. Dat is zo’n vier keer per week.

Nederland betaalde ruim twee miljard euro voor de nieuwe tunnel. In mei opende minister Schulz van Haegen het stuk snelweg officieel. Een aantal maanden later kwam de Coentunnel al in het nieuws vanwege het hoge aantal incidenten. Rijkswaterstaat deed verschillende aanpassingen. Dit zorgde voor verbetering. Maar die is minimaal, stellen verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen en de Verkeers Informatie Dienst (VID). De VID noemt de Coentunnel ‘het gevaarlijkste stukje snelweg van Nederland’.

Vanavond in EenVandaag: zitten de problemen van de Coentunnel tussen onze oren? Of is er verkeerstechnisch nog verbetering te boeken?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.