Ali is één van de inmiddels tienduizenden vluchtelingen uit Syrië die zich gewaagd hebben aan de riskante vluchtroute over de Middellandse Zee. Samen met zijn zus en broertje stapte hij in een boot vol vluchtelingen om zijn heil te zoeken in Europa.

Hij vluchtte uit het door oorlog geteisterde Homs naar Turkije, en reisde van daaruit met een boot naar het Europese vaste land. De boottocht was verschrikkelijk. Een kleine, overbevolkte boot met meer dan 200 mensen erop. Slecht weer, tekort aan eten en drinken. Het was een tocht die hij nooit meer vergeet.

Zijn verhaal staat voor de vele verhalen van vluchtelingen die ook onder zeer gevaarlijke omstandigheden een veiliger oord proberen te vinden. De een maakt de reis met succes, de ander laat onderweg het leven. 

Gister berichtte EenVandaag over de tragedies die de afgelopen dagen plaats vonden op de Middellandse Zee. Vandaag het verhaal van Ali, over de ontberingen, zijn zoektocht naar mensensmokkelaars en de oversteek.

Ook spreekt EenVandaag met de Griekse ondernemer Miltiadis Gkouzouris en met Hedwig Zeedijk, Italië correspondent 

Bekijk hier de reportage die EenVandaag gister maakte of lees de Vijf vragen over de bootvluchtelingen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.