Deze week verschijnt er een biografie over onderwijsvernieuwer Kees Boeke, grondlegger van 'De Werkplaats' in Bilthoven. Deze bijzondere school verwierf grote bekendheid doordat koningin Juliana ervoor koos om haar drie dochters naar deze school te laten gaan.

Hierdoor genoot onze huidige koningin geen chique privé-onderwijs, maar leerde ze samen met andere kinderen ramen zemen en matten kloppen. Tijdens het onderzoek voor de biografie stuitte schrijfster Daniela Hooghiemstra op drie bijzondere brieven van Juliana die een nieuw licht werpen op haar opmerkelijke keuze.

De prinsesjes werden na enkele jaren van de school gehaald en hebben zowel Beatrix als Margriet op latere leeftijd kritiek geuit op het onderwijssysteem van Boeke.

In EenVandaag zaterdag een terugblik op de schooljaren van de prinsesjes met 2 oud schoolgenoten van Beatrix. Ook bezoeken we met Daniela Hooghiemstra (zelf oud 'werkplaatser') de oude school van Kees Boeke.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.