Amsterdam-Zuidoost is in de ban van The Passion. Dat juist dit deel van de hoofdstad vanavond het decor is van deze evangelische megaproductie is geen toeval. Het gaat namelijk goed met de Bijlmer! Dat ziet ook Marco de Souza, directeur en oprichter van het Leerorkest. Als de Optimist houdt hij vandaag een betoog over de wijk.

Ruim tien jaar geleden richtte Marco de Souza het Leerorkest op. Op grote schaal lukte het hem op basisschoolleerlingen in aanraking te laten komen met muziekinstrumenten. Inmiddels zijn er 32 leerorkesten in de hoofdstad en er zijn 18 Amsterdamse scholen die meedoen. Daarmee bereikt het Leerorkest zo'n 5000 kinderen. De Souza is er trots op. Naast zijn initiatief gebeuren er nog veel meer positieve dingen in Amsterdam-Zuidoost.

The Passion

The Passion zet de Bijlmer nu 'in de spotlight' en dat is volgens Marco de Souza helemaal terecht. Marco de Souza is optimistisch over hoe de Bijlmer zich ontwikkeld. Het stadsdeel kent van oudsher veel sociaal-economische problemen. Hij benadrukt hoe belangrijk het is dat kinderen met kunst en cultuur in aanraking komen. Veel kinderen die hij voorbij heeft zien komen in de afgelopen jaren ziet hij op de een of andere manier betrokken zijn bij de Passion. "Een mooie tijd breekt aan. Met allemaal vrolijk en gelukkige kinderen. Omdat ze het verdienen!" 

Het betoog van Optimist Marco de Souza in EenVandaag

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.