Het is Witte Donderdag, tijd voor The Passion. Vanavond in Leeuwarden en daar werd veel over gesproken op sociale media. Er was de laatste dagen natuurlijk al veel te doen over de veiligheid rondom het evenement.  

Zo wordt bijvoorbeeld de route geheim gehouden. En dat heeft natuurlijk alles te maken met de aanslagen met vrachtwagens in Stockholm en Berlijn. En de aanslag deze week in Dortmund. Hart van Nederland sprak erover met de burgemeester van Leeuwarden…

Volgens de burgermeester van Leeuwarden moet het er ongeveer zo uitzien als de beveiliging van de marathon van Rotterdam, afgelopen weekend. Omdat er vanavond in Leeuwarden twintigduizend bezoekers worden verwacht is het natuurlijk lastig om zoiets te beveiligen…

Los van de beveiliging is de acteur die Jezus speelt opvallend.  Dwight Dissels, bekend van The Voice of Holland. In het NRC reageert hij erg gevat op de vraag hoe het is om de eerste donkere Jezus te zijn. Hij zei: ‘Ok ben ook de eerste kale jezus!’

En… Friesland zou geen Friesland zijn als er niet ook in het Fries gezongen zou worden. Uit filmpjes van de repetities op sociale media blijkt dat er waarschijnlijk nummers van De Kast en Twarres voorbij komen. Dat meldt Omroep Friesland enthousiast.

Het bezoekersaantal van The Passion blijft maar groeien. De EO is er in 2011 mee begonnen, geïnspireerd door een soortgelijk evenement in Manchester in 2006. En het is hier echt uitgegroeid tot een enorm succes. Twee jaar terug zelfs 3,6 miljoen kijkers. En vorig jaar werd het programma voor het eerst in Amerika gemaakt.

Iemand die vanavond in ieder geval met interesse zal kijken is Volkskrant columnist Max Pam. Hij maakte een pijnlijke vergissing in een column over het gebrek aan kennis in Nederland over het Paasverhaal. Hij verwarde Hemelvaartsdag met Pasen.

Maar mocht je nou toch niet genoeg hebben aan die anderhalf uur vanavond. Er is dit jaar voor het eerst een nabeschouwing van The Passion. Net als bij Wie is de Mol. Het heet, heel origineel, Passiontalk.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.