In Amersfoort zijn ze al aan het opbouwen voor de live-uitzending van The Passion, komende donderdag. Naar in de VS was gisteren al de allereerste Amerikaanse versie op tv. 

En dat is wennen, want net zoals in Nederland zijn de reacties wisselend.  Sommige kranten zijn zelfs ronduit negatief. Zo vond de New York Times het spektakel nog het meest op de opening van een winkelcentrum lijken.

Dat komt misschien ook door het absoluut niet-Amerikaanse decor dat één op één gekopieerd is van het decor dat in de Nederlandse versie. Het ziet er wat knullig uit en men stond in New Orleans in een vrij krap hoekje in plaats van op een groot plein zoals in Nederland. Maar het klonk er niet minder om: het meeste werd geplaybackt. De live stukken op het podium waren goed, zoals When Love Takes Over, door Yolanda Adams:

Als je nou zelf de hele Amerikaanse versie van The Passion wilt zien, dan moet je het downloaden, of even wachten. Want Netflix zet vandaag weliswaar wereldwijd The Passion USA online, maar níet in Nederland. Hier moeten we wachten tot donderdag de Nederlandse Passion is geweest. Dit vast om te voorkomen dat die minder kijkers krijgt als de Amerikaanse Passion eerder beschikbaar komt. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.