Goed nieuws als je van koffie houdt, want dagelijks koffie drinken vermindert de kans op leverkanker. Dat zeggen Amerikaanse en Italiaanse onderzoekers. Drie tot vijf koppen koffie per dag vermindert de kans op leverkanker met 40 procent ten opzichte van het helemaal niet drinken van koffie.

De kans op levercirrose neemt maar liefst tot 70 procent af, aldus de New York Post. De oorzaak wordt gezocht in de aanwezigheid van onder meer caffeine, koffie-olieën en antioxidanten in koffie. Het Britse Leverfonds is blij met de bevindingen. “Leverziektes zijn een stille moordenaar, want vaak zijn er geen symptomen tot het te laat is”, zegt de voorzitter. 

“Koffie is voor iedereen makkelijk te verkrijgen en door het regelmatig te drinken kan het een verschil maken in het voorkomen en in sommige gevallen vertragen van leverziektes”, aldus het Leverfonds. Eerder deze week bleek al uit een andere studie dat koffie de kans op hartfalen vermindert met zeven procent.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.