Vakbond CNV wil dat er een rem komt op de komst van arbeidsmigranten naar Nederland. Voorzitter Maurice Limmen haalt in een interview met De Telegraaf hard uit naar bedrijven die zeggen buitenlandse arbeidskrachten te moeten inhuren om het tekort aan vaklieden op te vullen. “Werkgevers moeten niet met die smoes aankomen.”

“Nee en nog eens nee. Er is een enorme groep van 1,2 miljoen mensen die nu nog langs de kant staat, zoals ouderen, arbeidsbeperkten en niet-westerse immigranten, en die aangeeft te willen werken”, aldus Maurice Limmen.

Economische crisis

In diverse sectoren in Nederland is er een tekort aan vakmensen, waaronder de ICT, de bouw, industrie en de horeca. Het gaat dan bijvoorbeeld om onderhoudsmonteurs, loodgieters en programmeurs, maar ook om metselaars en timmermannen. In de bouw, bijvoorbeeld, werden tijdens de economische crisis duizenden mensen op straat gezet.

In februari vorig jaar stelde uitzendbureau Randstad dat er 80.000 arbeidsmigranten moeten worden binnengehaald om vacatures te kunnen vervullen. Ook ondernemersorganisatie Bouwend Nederland kondigde aan om buitenlanders te halen voor de bouw als er in Nederland geen geschikte mensen te vinden zijn.

Naar de gallemiezen

"Ik pleit voor een pro-actieve immigratiestrategie zodat we heel actief op zoek gaan naar die mensen", zei Randstad-topman Jacques van den Broek in het NOS Radio 1 Journaal. "We hebben ze heel hard nodig, anders gaat het de economische groei in de weg zitten. Ze komen van over de hele wereld, bijvoorbeeld uit India maar ook uit Zuid-Europa. Werkgevers willen het liefst mensen van dichtbij, maar dat wordt over 1 of 2 jaar steeds moeilijker."

Maar die uitspraak stoot vakbond CNV tegen de borst. Volgens Limmen hebben werkgevers de tekorten zelf veroorzaakt. “Dat gejammer over krapte op de arbeidsmarkt komt vooral uit sectoren die er zelf alles aan hebben gedaan om het werken in die sector zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. Werkgevers hebben de arbeidsvoorwaarden volledig naar de gallemiezen geholpen.”

‘Ga niet jammeren’

Limmen haalt de horeca aan als voorbeeld. “Juist in die sector, de horeca, die jarenlang geen cao wilde afsluiten, die armzalige arbeidsvoorwaarden kent, waar weinig tot niets aan scholing en ontwikkeling is gedaan, is een tekort aan vakmensen. Boontje komt om zijn loontje. Ga dan nu ook niet jammeren.”

Vooral oudere werkzoekenden solliciteren zich suf en krijgen geen reactie. Ook veel jongeren met een migratieachtergrond staan langs de kant. “Waar wij aandacht voor willen vragen is: laten we ervoor zorgen dat we niet met zijn allen voor een makkelijke oplossing kiezen, maar laten we nou eens kijken of we die mensen die nu langs de kant staan een kans kunnen geven. Als we dat niet nu doen, wanneer dan wel?”, aldus Limmen bij BNR.

Vaste contracten

Het CNV roept de politiek op niet mee te gaan met het geroep om buitenlandse arbeidskrachten in te huren “Investeer in vakmensen via opleiding en vaste contracten en kijk naar het onbenutte arbeidspotentieel, een groep die ten onrechte op de reservebank zit. Maak je sector aantrekkelijk door het bieden van fatsoenlijke banen. Dat is de oplossing.”

Werkgeversorganisatie VNO-NCW laat weten dat CNV terecht aansnijdt dat er nog veel mensen langs de kant staan die niet deelnemen aan het arbeidsproces. "Het is in ons belang dat we zoveel mogelijk mensen aan het werk krijgen. Dat vergt een gezamenlijke inspanning van overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties. Realiteit is echter ook dat de acute tekorten op de arbeidsmarkt niet altijd aansluiten op de groep die aan de kant staat. Verder is er gewoon het vrije verkeer van personen in Europa. En voor bepaald en schaars talent is het soms gewoon nodig om mensen van elders te werven. Het is zeer branchespecifiek wat er nodig is en kan."

Volgens De Telegraaf is het onduidelijk of het CNV een verschil kan maken. Vooralsnog weigert de vakbond plaats te nemen aan de SER-tafel om tot goede afspraken te komen met werkgevers.