De campagne die werkgevers moet stimuleren gepensioneerden in dienst te nemen, zou funest zijn voor oudere werknemers. Die groep komt al moeilijk aan een baan en wordt zo 'weggeconcurreerd', beweert vakbond CNV. Maar volgens een econoom ligt dat anders.

"We moeten juist blij zijn dat mensen die met pensioen zijn, willen werken in de huidige krappe arbeidsmarkt", zegt hoogleraar arbeidsmarkt aan Tilburg University Ton Wilthagen. Hij zegt dat 55-plussers niet bang hoeven te zijn voor gepensioneerden die aan het werk gaan.

Niet blij met werkende gepensioneerden

Uit onderzoek blijkt dat 4 op de 10 AOW'ers het wel ziet zitten om weer betaald aan het werk te gaan. De overheid voert een campagne onder de naam 'Sommige werknemers zijn niet te stoppen'. Die moet gepensioneerden die dat willen, helpen om een baan te vinden.

Vakbond CNV is daar niet blij mee. "Het klinkt sympathiek, maar dat is het niet. Gepensioneerde werknemers zijn 25 procent goedkoper dan werknemers tussen de 55 en 65 jaar oud. Hiermee concurreren gepensioneerden een belangrijke groep weg", zegt voorzitter Piet Fortuin van de vakbond.

Bekijk ook

'Niet de concurrent'

Ton Wilthagen vindt niet dat je zomaar kan stellen dat werkende gepensioneerden 55-plussers op de arbeidsmarkt verdringen. "Dat ligt veel genuanceerder", zegt hij. Zo speelt mee in welke sectoren ze gaan werken.

Hij ontkent niet dat 55-plussers soms moeilijk aan een baan komen. "Maar het probleem wordt niet veroorzaakt doordat mensen die met pensioen zijn weer werken. Als een werkgever geen oudere werknemer wil, zal een gepensioneerde - die ouder is - al helemaal geen kans krijgen. Gepensioneerden zijn niet per se de concurrent."

Bekijk ook

Moeite met baan vinden

56.000 potentiële werknemers boven de 55 jaar willen graag aan de slag. Maar uit CNV-onderzoek blijkt dat twee derde van hen moeite heeft met het vinden van een nieuwe baan. De helft krijgt veel afwijzingen op sollicitaties en 39 procent is überhaupt nog nooit voor een sollicitatiegesprek uitgenodigd.

Waarom zo'n grote groep wordt genegeerd op de arbeidsmarkt ondanks de krapte? "55-plussers worden niet op de juiste manier in de arbeidsmarkt gezet", zegt Wilthagen. "Risicodenken wordt aangemoedigd."

Vooroordelen

Hij zegt dat de groep vaak kampt met vooroordelen. "Ze zijn vaker ziek, niet flexibel, niet digitaal vaardig, is de gedachte. Maar dat is niet terecht", zegt Wilthagen.

"Ze zijn niet vaker ziek. Al zijn ze het wel langer, als het toch gebeurt. Ze zijn flexibel, want ze hebben geen kinderen om voor te zorgen. En ze zijn wellicht niet zo digitaal vaardig als een jongere doelgroep, maar ze hebben wel levens- en werkervaring. Als je dat combineert met een jonger iemand, kan dat juist heel goed werken."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.