Een Chinese Kung Fu-vechter is zo goed dat hij wordt gedwarsboomd door de Chinese overheid. Xu Xiaodong heeft er een missie van gemaakt om zelfbenoemde Kung Fu masters te ontmaskeren. Dat wordt hem alleen niet in dank afgenomen.

De vechter, die beter bekend is als 'Mad Dog Xu', wil deze zelfbenoemde Kung Fu masters ontmaskeren door in wedstrijden helemaal de grond met ze gelijk te maken.

Alle tegenstanders vallen om

Grote Chinese Kung Fu sterren blijken niet tegen hem op te kunnen. Stuk voor stuk vallen ze in wedstrijden om. Wedstrijden die hij glansrijk wint worden echter in de boeken gezet als 'onbeslist'.

De regering heeft nu al zijn social media-account geblokt in China, waardoor de tientallen miljoenen mensen die daar live naar zijn gevechten keken, deze niet meer kunnen zien.

Xu Xiaodong

In 2017 maakte VICE News een reportage over Xu Xiaodong.

Geen treinkaartjes

Ook is zijn kredietstatus door de overheid zover omlaag gebracht dat hij niet eens meer treinkaartjes kan kopen voor de hogesnelheidstrein om naar wedstrijden toe te gaan. Alsof dat nog niet genoeg tegenwerking was, is hem voor alle zekerheid ook verboden nog deel te nemen aan officiële wedstrijden.

2 weken geleden is hij een YouTube-kanaal gestart om zijn verhaal in filmpjes naar buiten te brengen. Hij is nu van plan om naar Australië te verhuizen, maar hoopt dat het sentiment in zijn thuisland om zal slaan en hij ze kan laten zien wat echte Kung Fu is.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.