Oogst na oogst is het afgelopen jaar mislukt in Somalië. Door honger gedreven vluchten de mensen nu hun land uit. Om te voet 95 kilometer over de grens in Kenia hun toevlucht te zoeken in het vluchtelingenkamp Dadaab. Een ellendige, lange voettocht die voor de vluchtelingen een laatste redmiddel is. Maar hoe ervaart de Somalische gemeenschap in Nederland de ellende in hun thuisland?

De Stichting Somali Next Generation, een jongerenorganisatie, is een eigen hulpactie begonnen om de hongerende bevolking te helpen. Hiervoor is giro 2966 in het leven geroepen, onder de titel: 'Save Our Somalia (SOS)’.

In EenVandaag; Ahmed Farah. Hij is cameraman en net teruggekeerd uit Somalië en Kenia. Hij hamert op veiligheid binnen het land. Maar nu is er juist chaos en blijven mensen vluchten door geweld en hongersnood.

Ook in onze uitzending; Yasmine Allas. Zij is schrijfster en velt een meedogenloos oordeel over haar vaderland. Het land moet onder toezicht van de Verenigde Naties komen.

Chaos, geweld en droogte in Somalië

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.