Cees S. uit het Brabantse Waalre wordt ook wel de drugsprofessor van Nederland genoemd. Hij is volgens het Openbaar Ministerie de leider van een criminele organisatie en hofleverancier van apparaten voor talloze drugslabs in Nederland, Duitsland en België.

Je vindt ze in doodgewone woonwijken, lege varkensstallen of op industrieterreinen: drugslaboratoria van de georganiseerde misdaad. Het zijn explosieve giffabrieken die tot de beste in de wereld horen. Zodoende behoort Nederland tot de grootste producent van xtc en amfetamine in Europa.

Binnen die markt maakt Cees S. naam.

Volgens justitie maakt S. apparaten die gebruikt worden om synthetische drugs te produceren. Grote apparaten maar ook mobiele drugslaboratiora. In 2010 komt de Nederlandse politie hem op het spoor en start een onderzoek. Na twee jaar valt een politiemacht tientallen lokaties binnen in Nederland. Iedereen wordt opgepakt , maar hoofdverdachte Cees S. ontsnapt. Bij verstek wordt hij veroordeeld tot zes jaar cel.

Drie maanden terug wordt hij In België op heterdaad betrapt en opgepakt in een van de grootste drugslaberatoria ooit gevonden. Morgen start in Den Bosch het hoger beroep. In EenVandaag een portret van een simpele lasser die uitgroeide tot de koning van de Nederlandse XTC-productie.