De gehele parlementaire pers maakte zich op voor de val van Kabinet Rutte-I, maar de wankele gedoogconstructie bleek steviger dan gedacht. Rond het middaguur maakte de RVD bekend dat de onderhandelingen op het Catshuis door zullen gaan, omdat er "voldoende perspectief is om de komende periode te komen tot afspraken die een antwoord geven op de problemen waar het land voor staat."

Hoe kon het dat de volledige pers op het verkeerde been stond? Politiek commentator Kees Boonman geeft zijn visie op de onverwachte wending van vandaag. Was het zo bedacht of is een crisis ternauwernood afgewend?

Daarnaast presenteert Gijs Rademaker van het EenVandaag Opiniepanel de resultaten van het onderzoek naar de reacties van de kiezer op het doorgaan van de Catshuisonderhandelingen. Is de PVV-achterban blij dat Wilders weer terug is aan de onderhandelingstafel?

Verslaggeefster Caroline van den Heuvel schreef een blog over het Catshuis: 'Zijn we gefopt? En zitten we wel in een crisis maar blijkt de kabinetscrisis in ieder geval geen crisis te zijn.' Lees het hele verhaal hier.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.