Carla del Ponte, aanklager van het Joegoslavie Tribunaal in Den Haag stopt met haar jacht op oorlogsmisdadigers. Acht jaar lang was ze best bewaakte vrouw van Nederland én was ze de meeste gehate persoon van de Balkan. Na twee termijnen gooit ze de handdoek in de ring. Successen waren er wel, de Servische president slobSlobodan Milosevic werd opgespoord maar de twee grootste vissen kreeg ze niet te pakken: Radovan Karadzic en Ratko Mladic. Volgens haar komt dat omdat de Westerse landen een geheime deal met de Serviers hebben. In de nieuwe documentaire 'Carla's List' neemt ze geen blad voor de mond.

PREMIÈRESTEDEN FILM CARLA’S LISTvanaf 13 december 2007:AMSTERDAM (Kriterion - 16 december debat met medewerking van Cinema Discutabel), UTRECHT (‘t Hoogt – 22 januari debat met medewerking van de SIB),ROTTERDAM (Cinerama), NIJMEGEN (Lux), DEN HAAG (Filmhuis Den Haag)vanaf 3 januari 2008:ALPHEN A/D RIJN (Parkfilmhuis), MAASTRICHT (Lumière) vanaf 10 januari 2008:APELDOORN (Gigant), TILBURG (Filmfoyer) vanaf 17 januari 2008:ARNHEM (Focus Filmtheater)

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.