Het Nederlands bedrijf Flightgiftcard bedacht het: geef iemand een vlucht cadeau. Dat lijkt een leuk idee. Als je de giftcard koopt, krijg je een soort prepaid creditcard waarmee je vluchten kan aanschaffen. Maar nu blijkt dat het bedrijf foutieve informatie geeft over vluchten, en een enorme commissie rekent op de prijs die je moet betalen.

De Britse krant The Independent bracht het nieuws. Correspondent Simon Calder legt op hun website uit wat er mis is met de Flightgiftcard.

Je betaalt tot 27 procent extra

Hij toont aan dat gebruikers significant meer betalen voor aangeboden vluchten van Flightgiftcard. Zelf zegt het bedrijf een commissie te vragen van tussen de 2 en 5 procent voor budgetmaatschappijen, en van 10 procent voor premium vluchten. Maar de Britse krant probeerde een vlucht te boeken, en kwam daarbij prijsverhogingen tegen van wel 14 of zelfs 27 procent.

Ook kwam de krant erachter dat Flightgiftcard een foutief beeld van vluchttijden aangeeft tijdens het boeken. Een extreem voorbeeld is de informatie over een vlucht van Gatwick naar New York, via Reykjavik. Volgens Flightgiftcard ben je dan 9 uur en 20 minuten onderweg, maar eigenlijk ben je 22 uur langer op reis én moet je overnachten in IJsland. Verder geeft het bedrijf soms foutieve informatie over welke maatschappij je vlucht uitvoert.

'Blij met de feedback'

In een reactie aan The Independent stelt Flightgiftcard dat ze blij zijn met de feedback. "Als een startup, die nog maar 3 maanden online is, is dit belangrijk om fouten te vinden", aldus oprichter Loes Daniels. "We onderzoeken de problemen en zullen daarop gebaseerd aanpassingen doen om de boekervaring te verbeteren."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.