De Europese Commissie wil dat er meer met de trein wordt gereisd en minder met korte vluchten met vliegtuigen.  ‘Als we zo nodig moeten reizen, doe het dan met de trein. Niet met vervuilende vliegtuigen’, dat is de boodschap van de Europese Commissie.

Om zo veel mogelijk luchtvervuiling tegen te gaan wil de Europese Commissie dat mensen meer met de trein gaan reizen in plaats van vliegen. Dit omdat een trein veel minder CO2 uitstoot dan een vliegreis. Zo ontstaat er tijdens een enkele reis van Londen naar Amsterdam met het vliegtuig 50 kilo CO2 in de lucht, in tegenstelling tot 6 kilo CO2 voor dezelfde reis met de trein.  

Als de groei van de Europese luchtvaart zo doorgaat is de totale uitstoot gelijk of meer dan de totale CO2 uitstoot die is afgesproken in het klimaatakkoord van Parijs, waar luchtvaart wel van is losgekoppeld.

Treinreizen is duur en langzaam

Het reizen met de trein is over het algemeen duurder en langzamer dan een korte vlucht, daarom kiezen reizigers vaker voor het vliegtuig. Zo is een reis naar Parijs, met het vliegtuig ongeveer 65 euro, met de trein 135. Of naar Londen, de vlucht kost het 38 euro, over het spoor 115. Uitzondering op de regel is Berlijn, vliegen kost 103 euro en de trein 90 euro. Alleen duurt de reis een stuk langer. Zo doet de trein naar Berlijn er 6.26 uur over. Met het vliegtuig, inclusief boarden en inchecken, duurt het 3.23 uur.

 Obstakels voor innovatie treinverkeer

Een makkelijke oplossing om mensen meer met de trein te laten reizen is er nog niet. Er zijn veel obstakels in de ontwikkeling van het internationale treinverkeer. Recent is het plan van de commissie voor een snellere verbinding richting Berlijn afgeschoten.   

Spoorbedrijven willen de invloed op eigen spoor behouden. Daarnaast zijn alle spoorbreedtes weer anders. Dit maakt het lastig om een directe en snelle verbinding te realiseren. Dit probleem zie je ook bij de huidige treinreis naar Berlijn. Daar moet bij de grens van locomotief worden gewisseld. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.