De huren in Londen zijn voor het eerst in jaren verlaagd, de Bank of Engeland heeft inmiddels de rente gehalveerd en de onzekerheid over de economie in Engeland neemt toe. 

De Brexit heeft een enorme impact op het dagelijks leven van de Engelsen. Maar wanneer wordt nu echt artikel 50 aangevraagd door Londen? Het artikel waarmee het Verenigd Koninkrijk daadwerkelijk alle banden met Brussel gaat verbreken.

De kersverse premier Theresa May wandelt momenteel met haar man door de bergen van Zwitserland. Als het aan haar ligt dient het Verenigd Koninkrijk pas na de Duitse verkiezingen in september 2017 een officiële aanvraag voor een Brexit in. Kan ze haar landgenoten en de rest van Europa zo lang in onzekerheid houden? We leggen de vraag voor aan Europa-deskundige Adriaan Schout van de denktank Clingendael.   

In Radio EenVandaag geeft Engeland-correspondent Martijn Rosdorff tekst en uitleg over de gevolgen van de Brexit.

Beluister ook deel twee van het gesprek met Martijn Rosdorff op Radio EenVandaag: 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.