PVV'er Louis Bontes, die forse kritiek heeft op de gang van zaken in de PVV, zal geen éénmansfractie beginnen. Bontes stapte vorige week uit het fractie-bestuur van de PVV. Bontes, die penningmeester was bij de PVV-fractie, pleit voor meer openheid over de financiën van de partij van Geert Wilders.

Daarnaast vindt Bontes dat de partij te veel leunt op de persoon Wilders. In een gesprek met EenVandaag zegt Bontes dat hij niet uit zichzelf uit de fractie zal stappen: "Ik stap er niet zelf uit, ze zullen me eruit moeten zetten".  

PVV'ers die in het verleden kritiek hadden op de gang van zaken, verdwenen daarna van het politieke toneel. Bontes houdt daarom rekening dat hij geïsoleerd raakt, als de fractie na de herfstvakantie weer bij elkaar komt.  "Ik ben een PVV'er. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt dat ik er zelf uit stap, tenzij ik gedwongen word".

De oud-penningmeester van de fractie heeft de afgelopen dagen niets gehoord van partijleider Geert Wilders. Ook van de andere leden van het fractiebestuur, zoals Martin Bosma en Fleur Agema, heeft Bontes niets gehoord.

 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.