Vandaag is de première van  de film Bloed, Zweet & Tranen, over de jeugd, het succes en verval van André Hazes. 

Na een documentaire, een musical en vele boeken, nu dus ook de eerste bioscoopfilm over het leven van volkszanger Andre? Hazes, die zich met vallen en opstaan door het leven heeft geworsteld.  

Wie was deze onzekere, onvoorspelbare man, die zoveel bij ons teweegbracht en uitgroeide tot een ware volksheld? Wat doet zijn muziek met mensen? Waar komt zijn populariteit vandaan?  

 EenVandaag in gesprek met Tonny Alberti, die vertelt hoe zijn vader Willy, André ontdekt heeft; Tim Griek jr wiens vader als vriend en producent een belangrijke rol speelde in Andre’s leven, in de film gespeeld door Fedja van Huet. Ook spreken we met popfotograaf Govert de Roos  over de vele foto-shoots die hij met André maakte en met Irene Stengs van het Meertens Instituut die de populariteit van het fenomeen Hazes verklaart.

Bekijk hieronder de trailer van de film:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.