De export van Nederlandse biologische landbouwproducten is het afgelopen jaar sterk gestegen. In 2014 werd er elf procent meer verdiend aan de biologische producten dan het jaar ervoor. 

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken presenteert woensdag cijfers van stichting Bionext op de BIOFACH, de grootste biologische vakbeurs ter wereld in het Duitse Neurenberg.

Stijgende vraag 

De vraag voor biologische producten stijgt niet alleen in het buitenland. Ook Nederlanders pakken meer biologisch uit de schappen van de supermarkt. Dijksma reageert bij EenVandaag op deze toename en het succes van de Nederlandse biologische boeren.

 

Daarnaast nemen we een kijkje op een biologische boerenbedrijf in Zeewolde. Daar lopen we samen met boer Gerjan Snippe en Arend Zeelenberg van branche-organisatie Bionext over het land om de biologische mogelijkheden voor de Nederlandse boeren te bespreken.

Radioverslaggever Joris Kreugel is ook in Zeewolde. Wat is het geheim van de bioboer? Ook gaan we langs bij een natuurwinkel om te kijken of de zaken daar ook zo goed gaan. Luister hier naar deel 2 van zijn reportage:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.