NEW YORK, FLOOR BREMER - Ze heeft de macht om van iedereen een ster te maken. Wanneer Oprah Winfrey besluit je in haar programma te vragen dan ben je binnen. Kijk recentelijk nog maar naar die enorme run op het zelfhulpboek ' The Secret'. Toen Oprah in haar show meldde dat die manier van denken het geheim was achter haar succes, was het boek wekenlang uitverkocht bij de grote boekwinkels. Nu heeft ze besloten zich te storten op een presidentskandidaat. Ze gaat het land in om campagne te voeren voor Barack Obama.

Dat ze Obama steunt is geen verrassing. Dat heeft ze al vaker door laten schemeren. Ze organiseerde zelfs een fundraiser voor hem en de roddelbladen spraken al van een verhouding tussen de twee, zo close zouden ze zijn. Maar heel slim slaat ze pas toe in de laatste maand voor de Iowa Caucus en de New Hampshire primary. De geschiedenis heeft uitgewezen dat er juist in die laatste maand vaak nog van alles verschuift dus dat is een handige zet. Ze gaat zieltjes winnen in de staten die zich het eerste mogen uitspreken. Dat nieuws is nu officieel. Een paar dagen geleden was er nog breaking news toen Obama per ongeluk zijn mond voorbij praatte en eigenlijk iets teveel weggaf:

Zou het haar gaan lukken, vroeg CNN zich vandaag de hele dag af. Ze kan dan wel de meest grijze muis omtoveren tot Dr. Phil, maar werkt het ook zo in de politiek. Is een kiezer zo beinvloedbaar? Hillary Clinton en Barack Obama gaan in de meeste polls in Iowa, de eerste staat die zich mag uitspreken, nek aan nek. En Oprah zou net die vrouwelijke kiezers kunnen wegkapen die Hillary ook nodig heeft om te winnen. Het lijkt voor het eerst in de geschiedenis een gunst om de stem van de vrouwelijke kiezer te worden.

Maar Hillary heeft natuurlijk ook een geliefd wapen: Bill. Zal hij de komende maand ook als laatste redmiddel naar voren geschoven worden? Ongetwijfeld is hij niet voor niets bewust in de luwte gehouden de afgelopen weken.

Bill vs Oprah. Het gaat zeker een leuke maand worden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.