Van staken en vakbonden hebben ze in deze ondernemingen nog nooit gehoord. Bij advocatenkantoor Bruggink & Van der Velden en consultancybedrijf Prowareness bepalen de werknemers onderling wat ze verdienen. “Ik word wel eens aangesproken door collega’s op mijn salaris, maar dat is bijna altijd in positieve zin”, zegt Tispha Barbier, werkzaam bij Prowareness. Dat klinkt dus goed. Maar hoe gaat dat en werkt dat voor iedereen?

Transparantie is het toverwoord. Iedereen weet van elkaar wat ze verdienen en daarmee houd je inkomsten en uitgave in balans. Advocaat Paul Passenier: “Door in samenspraak de salarissen te bepalen creëer je een gezamenlijk doel. Uiteraard bewaak je ook je eigen belangen, maar we willen samen ook een gezond kantoor.”

Je eigen salaris voorstellen

Op het kantoor werken meer dan 25 mensen en van officemanager tot eigenaar, iedereen is gelijk. Zelf kwam Passenier als stagiaire binnen en ook toen zat hij al aan tafel en werd gevraagd mee te denken over de koers.

Een keer per jaar komen alle medewerkers en de stagiairs van het advocatenkantoor bij elkaar. Iedereen doet een voorstel voor zijn nieuwe jaarsalaris. Dat voorstel wordt meestal aangenomen, maar kan ook worden afgewezen als het niet realistisch is. "Dat is trouwens nog nooit gebeurd", zegt Passenier. 

Salaris als bijzaak

Bij Prowareness is er een ‘Wall of Transparency’. Daar hangt een lijst met alle salarissen, voor iedereen in te zien. “Voor elke werknemer maken we een groeipad, passend bij je functie. Dat bepaal je met de mensen zelf”, zegt Denny de Waard, managing director bij het consultancybedrijf. Je salaris stijgt mee met de competenties die je opdoet.

“Je drive hier is je ambitie en de kansen om je kennis te ontwikkelen. Dan is salaris meer een bijzaak,” aldus Tispha Barbier. En hoewel je zelfs je eigen vrije tijd zelf kan indelen bij Prowareness, moet dit systeem wel bij je passen. “Als mensen die druk om zich continu te ontwikkelen niet trekken, stappen ze op”, zegt Barbier.

Geen luilekkerland

Worden mensen blijer als ze zelf hun loon kunnen bepalen? Advocaat Sjoerd van der Velden: “Ik denk dat je er rustiger van kan worden als je weet dat je zelf iets kan bijsturen. Maar het is geen luilekkerland. Het is vrij, maar niet vrijblijvend. Je wordt wel aangesproken door collega’s als je de kantjes ervan afloopt. Maar er is hier nog nooit iemand weggegaan.” 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.