De AEX boekte gisteren het grootste verlies sinds de donkere dagen van de Europese schuldencrisis in november 2011. En vandaag gingen de Europese beurzen opnieuw hard onderuit.

De nervositeit onder beleggers neemt toe door de groeiende zorgen over de wereldeconomie. De groei van ‘s werelds grootste economieën, China en de VS, valt tegen. Het herstel in de Eurozone verloopt uiterst moeizaam. Zelfs de motor van de Europese economie, Duitsland, begint behoorlijk te sputteren. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarschuwde vorige week zelfs voor een nieuwe recessie in Europa.

En dat terwijl minister Jeroen Dijsselbloem van Financien de crisis in mei nog voorbij verklaarde. Waar komt de plotselinge onrust op de beurzen vandaan? Hoe groot zijn de risico’s voor onze economie?

EenVandaag spreekt met hoogleraar monetaire economie Ivo Arnold. In de studio reageert Paul Laseur, beurscommentator bij BNR Nieuwsradio.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.