2015 loopt op z'n einde. In de serie ‘Bestemming Bereikt’ blikken we terug met mensen die een bijzonder jaar achter de rug hebben. Wat hebben ze in 2015 bereikt? Welke successen hebben zij behaald? En wat was hun grootste nieuwsmoment?

Vandaag spreekt EenVandaag met Arie Slob. In november nam hij afscheid als partijleider van de ChristenUnie. Na veertien jaar verruilt hij Den Haag definitief voor zijn geliefde Zwolle. De nachtelijke overleggen en urenlange debatten verwisselt hij voor het gezin, voor de kerk en voor hardlopen. Per 1 januari wordt Slob directeur van het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle.

Samen met Arie Slob blikken we terug op de afgelopen jaren, waarin hij en zijn partij op het Binnenhof een cruciale rol speelden. Meer dan eens zaten ze met het kabinet aan de onderhandelingstafel, en sleepten ze als relatief kleine partij toch de nodige resultaten binnen. Sterker nog: in zowel het Lente-akkoord (2012) als het Herfstakkoord (2013) blijkt de stad Zwolle een belangrijke rol te spelen.

Kijk hieronder een reportage over de laatste dag van Arie Slob als fractievoorzitter terug:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.