Volgens de Margriet is de beste plek om parfum te spuiten in je navel. De temperatuur en de vorm van de navel zouden de geur intenser maken waardoor je het parfum langer ruikt. Martijn Rosdorff checkt in 'Feit of Fictie' of dat klopt.

Slagaderen

De beste plek om Parfum te spuiten is juist daar waar de slagaderen zitten. “Dit is bijvoorbeeld in de nek of tussen de liezen,” vertelt Ariane Inden van Ariane Inden Cosmetics. Zij ontwerpen en verkopen zelf parfums. Omdat er geen slagader aanwezig is rond de navel heeft het niet veel zin om daar parfum te spuiten, aldus Inden. Daarnaast kan parfum in de navel spuiten ook andere gevolgen hebben. “Parfum heeft namelijk een heel hoog alcohol percentage en als dat in je navel komt dan kan dat echt bijten en pijn doen.”

Ook Sofie Albrechts, beauty journalist en bekend in België als de parfumdokter, denkt niet dat de stelling klopt. “Geur stijgt door de warmte en gaat dan recht de neus in. Het is eigenlijk een manier om jezelf te parfumeren voor je eigen plezier. Meer dan door anderen geroken te worden.”

Do’s en Don’ts

Er zijn wel andere manieren om je parfum lang te ruiken, vertelt Sofie Albrechts. “Indien je langer wilt genieten van je geur dan kan je het beste je haren parfumeren, of je kleding.” Wat je volgens haar absoluut niet moet doen is parfum dragen in de zon. Daar kun je namelijk lelijke vlekken van krijgen.

Conclusie

Het is niet zo dat je parfum langer en beter ruikt als je het in je navel spuit. Het kan zelfs irritaties opleveren. De stelling is daarmee fictie.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.