Ouwehands Dierenpark in Rhenen krijgt twee reuzenpanda's uit China. Tijdens het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en koningin Máxima heeft de Chinese president Xi Jinping ingestemd met een zoölogische samenwerking tussen Nederland, met als doel de bescherming van de reuzenpanda. 

Er komt nogal wat kijken bij de komst van de twee Chinese reuzenpanda’s: van ‘panda-diplomatie’ tot een spiksplinternieuw verblijf in Ouwehands Dierenpark. Maar wat er vooral ook nodig is, is bamboe: héél veel bamboe. Per dag eet een panda ongeveer vijftig kilo bamboe. 

Voor bamboekweker Bennie Nielen van Bamboo Giant in Asten betekent het werk aan de winkel. Verslaggever Laura Kors gaat langs om te kijken hoe het pandavoer er bij staat.  

Wereldwijd zijn er slechts zeventien dierentuinen met reuzenpanda's omdat er naast het bestaan van vriendschapsbanden, ook een flinke financiële vergoeding betaald moet worden. In het wild leven er nog slechts 1850 reuzenpanda's.

En verslaggeefster Laura Kors proefde de bamboe zelf ook:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.