Bestaat er echt buitenaards leven? Dat is een vraag die velen bezig houdt, ook zeker omdat enkele beroemde astronauten er van overtuigd zijn dat buitenaards leven bestaat. Nu lijkt er bewijs te zijn dat die beweringen waar zijn. Vier astronauten, onder wie de bekende Buzz Aldrin, zijn over buitenaards leven ondervraagd terwijl ze aan de leugendetector zaten. Wat blijkt? Ze doorstonden alle vier de test met verve!

Experts zeggen dat de resultaten voor 100 procent laten zien dat de ondervraagden ervan overtuigd zijn tijdens hun ruimtemissies tekenen van buitenaards te hebben gezien of ervaren. Astronauten Aldrin, Al Worden, Edgar Mitchell en Gordon Cooper deden mee aan de test, die tot de nieuwste technologie voor leugendetectie behoort. De test werd onder meer uitgevoerd op basis van stemanalyses, en wordt door sommigen betrouwbaarder geacht dan oude leugendetectortesten. 

Buzz Aldrin: 'Ik zag een ruimteschip'

Aldrin heeft altijd volgehouden dat hij tijdens zijn missie naar de maan een ruimteschip heeft gezien. "Er was daar iets dat dichtbij genoeg was om te kunnen zien, het had een beetje een L-vorm," aldus de astronaut. Al Worden claimt zelfs dat hij echte buitenaardse wezens heeft gezien. Voor de verklaringen van de inmiddels overleden NASA-pioniers Edgar Mitchell en Gordon Cooper werden oude stemopnames geanalyseerd. Zij claimen UFO’s te hebben gezien, en ook die informatie werd als betrouwbaar geacht.

Overtuigd van de waarheid?

Een vraag die veel wordt opgeroepen, is of de mannen daadwerkelijk de waarheid spreken, of dat zij alleen maar overtuigd zijn dat zij de waarheid spreken. In beide gevallen kunnen ze een leugendetectortest doorstaan. 

Ook wordt er kritiek geuit op de organisatie die de tests uitvoerde. De technologie die is gebruikt, de Computer Voice Stress Analyzer (CVSA), zou zijn aangegrepen om 'new age'-denkbeelden geloofwaardiger te maken. Nick Pope, expert op het gebied van research naar buitenaards leven, noemt het nieuwe onderzoek 'pseudo-wetenschap'. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.