De bewoners van de binnenstad van Amsterdam zijn er helemaal klaar mee. De gaypride, SAIL, dit weekend weer de Uitmarkt… elke dag een feest voor de deur is niet leuk. En wat al helemaal niet ok is, is dat de wethouder hen niet serieus neemt. 

Wethouder Choho heeft namelijk gezegd dat het een ‘kwestie van perceptie’ is. Gisteren mochten bewoners van de binnenstad hun verhaal doen tijdens een raadsvergadering en toen bleek pas goed hoe hoog de emoties zitten.

Oud stadsdeelvoorzitter Els Iping, tegenwoordig van de ‘Vrienden van de Binnenstad’ stelde: 'U suggereert dat bewoners van Amsterdam mee moeten feesten. Maar gedwongen om mee te feesten, zou net als gedwongen seks eigenlijk strafbaar moeten zijn',

Een andere inwoner die voor de rust in Amsterdam woont, zei: 'Het is mijn perceptie dat wethouder Choho zo veel beat-gedreun tussen zijn oren heeft dat hij doof is voor het belang van rust zoekende burgers.'

Maar volgens Choho neemt hij overlast wel degelijk serieus. 'Dat is ook zo wat ik in het interview heb verwoord, dat overlast bestaat. Ik heb nooit bedoeld te zeggen dat overlast niet bestaat', zei hij. De raad debatteerde er nog uitgebreid over verder maar uiteindelijk lijkt de kwestie volgens AT5 voorlopig ‘met een sisser af te lopen’.

Instagram stapt eindelijk over op ander formaat foto’s

Jarenlang zijn er al klachten over: het feit dat je op instagram alleen vierkante foto’s kon plaatsen. Geen mooie brede panorama’s dus of dat je iemand van je foto moet knippen omdat het anders niet in het verplichte vierkantje past.

Daar komt nu ene einde aan: instagram kondigt aan dat je voortaan met 1 druk op de knop voor verschillende formaten kunt kiezen bij het plaatsen van een foto.

Volgens Instagram moet het visuele verhaal dat je wilt vertellen op de eerste plek staan. Wij willen het makkelijk en leuk maken om momenten te delen op de manier die jij wilt.

Bijna een vijfde van de foto’s en video’s die op Instagram gedeeld wordt blijkt nu al helemaal niet vierkant te zijn, waardoor er gedeeltes van de originele foto’s weggelaten waren.

KLM schrapt pianiste van on-board entertainment na tweets

Ze kan prachtig piano spelen, maar toch haalt KLM het repertoire van pianiste Valentina Lisitsa uit hun entertainment programma aan boord van al hun toestellen. Reden hiervoor is dat de Oekraïnse pianiste nogal heftige tweets heeft verstuurd over het conflict in haar thuisland.

Zo vergeleek ze de regering van president Petro Poroshenko met Nazi-Duitsland. Eerder dit jaar werd Lisitsa's concert met het Toronto Symphony Orchestra afgeblazen vanwege tweets waarin ze suggereert dat etnische Russen in Oekraïne de gaskamer wacht. Lisitsa zegt echter dat haar opmerkingen bedoeld zijn als satire.

De Canadees-Oekraïense Inna Thorn denkt daar toch anders over en stuurde afgelopen zondag een e-mail naar KLM waarin ze schreef dat ze ,,geschokt was dat Valentina Lisitsa in de lijst stond". Ze vervolgde, verwijzend naar de berichten op sociale media: ,,Ik weet zeker dat de Nederlandse vliegmaatschappij KLM haar besluit zal heroverwegen om een vreemdelingenhatende artiest in hun programmering op te nemen na geïnformeerd te zijn over mevrouw Lisitsa's andere optreden." En inderdaad, KLM liet via Facebook weten haar te schrappen.

Lisitsa moest via een blog vernemen dat ze in de ban was gedaan. ,,Ik vind het ongelooflijk dat KLM handelt zonder eerst te proberen contact op te nemen met de platenmaatschappij", reageert ze in het AD. Ze beschuldigt Thorn ervan onder een valse naam te handelen en te liegen over haar opmerkingen op Twitter. De pianiste overweegt nu juridische stappen.

‘Laatste preek zondag voor veel pastoren ivm Ashley Madison lek’

Grote paniek in de kerkelijke wereld nu blijkt dat er wereldwijd zo’n 600 tot 800 geestelijk leiders een account hadden bij vreemdgangerswebsite Ashley Madison. De verwachting van kenners is zelfs dat komende zondag bijltjesdag wordt en 400 pastoors en predikanten hun functie neer zullen leggen.

Overigens wil een lidmaatschap van de site niet zeggen dat er ook daadwerkelijk overspel is gepleegd, haast het blog en tijdschrift Christianity Today zich erbij te zeggen. Maar vanwege de voorbeeldfunctie van de leiders kunnen ze niet anders dan aftreden, hoe moeilijk dat ook is en hoe ingrijpend dat zal zijn voor sommige kerkgemeenschappen. De geloofwaardigheid is simpelweg verdwenen.

‘Wie zonder zonde is werpe de eerste steen’ staat weliswaar in de bijbel, maar als degene die jou elke zondag vertelt dat je niet zondig mag zijn, zelf zondig blijkt, is het eind zoek.