Het aantal gevallen van huidkanker is enorm gegroeid. Medische verenigingen laat weten dat er in 2002 nog 20.000 gevallen waren, maar dat dit in 2015 er na verwachting bijna 37.000 zullen zijn. Dermatologen in Nederland maken zich ernstige zorgen, want ondanks herhaalde waarschuwingen blijven mensen massaal de zon opzoeken. Een op de zes Nederlanders krijgt uiteindelijk te maken met huidkanker.

We spreken vandaag met dokter Peter Velthuis over deze zorgwekkende ontwikkeling en we bezoeken professor Martino Neumann op een congres voor dermatologen. Ook spreken we met een huidkankerpatiënt over de ziekte.

Veel Nederlandse ziekenhuizen houden aanstaande zaterdag een open dag waar mensen informatie kunnen krijgen over hoe de ziekte kan worden voorkomen. Ook kunnen de bezoekers hun huid door een dermatoloog laten onderzoeken.

Voor meer informatie over huidkanker kunt u terecht bij Stichting Melanoom

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.