De 41-jarige Cornelis Heuckeroth weet er altijd voor te zorgen dat de schijnwerpers op hem gericht zijn. Maar ondertussen zit hij met zijn carrière in een moeilijke fase.

Op het Eurovisie Songfestival in Moskou gingen Gordon en de andere twee Toppers hard onderuit met het door Gordon zelf geschreven liedje ‘Shine’. En ook met zijn nieuwste programma ‘Waar is Elvis?’ gaat het niet goed. Het aantal kijkers valt tegen. Is het publiek Gordon zat?

Aan de keukentafel van EÉNVANDAAG praat Gordon uitgebreid over de kant die hij met z'n carrière op wil, namelijk de zachte kant. “De tijd van afzeiktelevisie is voorbij”, zegt Gordon die vanaf nu alleen nog positief bezig wil zijn. Gordon, die wordt bijgestaan door een mental coach, schrijft tegenwoordig gedichten om z’n gevoelens onder woorden te brengen. In de uitzending draagt hij ook een aantal van zijn gedichten voor.

EénVandaag blikt met de zanger en presentator terug op een roerig jaar. Gordon maakt van zijn hart geen moordkuil en doet een aantal opmerkelijke uitspraken:

Over zangtalentenshow Idols:

“Bij Idols werd ik gebruikt en dat laat ik me nooit meer gebeuren.”

Over het meelopen met de homodemonstratie in Moskou:

“Ik ben door minister Plasterk zelf gevraagd niet mee te doen met de homodemonstratie tijdens het Eurovisie Songfestival in Moskou. Hij wilde geen diplomatieke rel met een bekende Nederlander.”

Over corruptie bij het Eurovisie Songfestival:

“Rusland heeft het Eurovisie Songfestival van 2008 gekocht.”

Over de toekomst van het Eurovisie Songfestival:

“Er moet paal en perk worden gesteld aan de huidige situatie. We worden overspoeld door liedjes uit allerlei Oost-Europese landen. Oost- en West-Europa moeten ieder een apart songfestival gaan organiseren. Dat zou het beste scenario zijn.”

Over het ontbreken van kussende homo’s in clips van Gordon:

“Ik ga het onthouden en er in mijn volgende clips rekening mee houden. Dat het commercieel niet wordt gewaardeerd, maakt mij niks uit.”

Over de rol van boeddhisme in zijn leven:

“Ik heb tegenwoordig veel steun aan het boeddhisme, ik wil geen haat meer voelen en vanaf nu positief bezig zijn. Mensen zullen me saai gaan vinden, dat is dan maar zo. Het kon niet langer zo. Was ik doorgegaan op de oude voet dan was het zeker misgegaan.”

Over z’n show ‘Waar is Elvis?’:

“Misschien zitten de mensen wel niet meer op Elvis te wachten. We hadden het programma beter ‘Waar is Michael Jackson’ kunnen noemen.”

Aan de keukentafel: Gordon

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.