Vanavond aan de keukentafel: Aysel Erbudak, directeur van het Slotervaartziekenhuis. Erbudak, die jarenlang in de uitzendbranche werkte, kocht het bijna failliete ziekenhuis in 2006. Ze wilde geen salaris totdat het Slotervaart weer winstgevend zou zijn en dwong daarmee veel respect af. Aan haar keukentafel in Beverwijk spreekt Aysel Erbudak met verslaggever Marc Schrikkema over onwenselijke hitparades in de zorg, wachtlijsten, Aysel's persoonlijke dromen, verliezen en haar Don Quichotte-gevoel in de ziekenhuiswereld.

Niet iedereen was blij met de komst van Erbudak: in januari werden alle vrijwilligers van het Slotervaart naar huis gestuurd. Maar de rigide aanpak van Erbudak blijkt te werken. Begin dit jaar wordt bekend dat het Slotervaart een winst van 6,5 miljoen euro heeft gemaakt. Ook is er meer personeel aangenomen en zijn de wachtlijsten in het Slotervaart verkort. Toch staat het Slotervaart vrijwel onderaan in een Top-100 lijst van ziekenhuizen, die het Algemeen Dagblad vorige week publiceerde.

Bekijk meer keukentafelgesprekken met onder andere Armin van Buuren, Geert Wilders, Hans Klok, Marlies Dekkers en Dick Berlijn.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.