Er zijn zeker twintig gewonden gevallen bij een ongeval met twee bouwkranen in Alphen aan den Rijn. Dat heeft de brandweer laten weten. De woordvoerder kon nog niets zeggen over de aard van de verwondingen.

De twee kranen zijn in ieder geval op vier huizen terecht gekomen in de Hooftstraat. Hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt ondermeer met twee traumaheli's en een grote kraan van de brandweer. De materiële schade is enorm.

Reddingswerkers van Urban Search And Rescue (USAR.NL), een team dat - vaak ook met speurhonden - ingezet wordt bij rampen, zijn ook onderweg naar Alphen aan den Rijn. Er ligt in ieder geval één persoon onder het puin. Hier wordt mee gesproken. Onder de werknemers van het bouwbedrijf zouden geen slachtoffers zijn, meldt de projectleider.

De gemeente Alphen aan den Rijn vraagt mensen dringend niet naar de plek te gaan waar twee bouwkranen omvielen. De hulpdiensten moeten hun werk kunnen doen, aldus de gemeente op haar website.

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) gaat naar Alphen aan de Rijn om een verkennend onderzoek te doen naar het omvallen van de kranen.

In EenVandaag een gesprek met Richard Krabbendam, zwaar transport- en hijsspecialist.

Bekijk hieronder beelden van het ongeval. (pas op, schokkende beelden)

 

Dit liveblog is gesloten:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.