Een verschrikkelijke ravage, winkelpanden onder het puin, maar waarschijnlijk zijn er geen slachtoffers gevallen bij het ongeluk met de bouwkranen, gisteren in Alphen aan den Rijn.

Twee bouwkranen vielen om tijdens het takelen van een brugdeel, bovenop vier panden Een man werd onder het puin vandaag gehaald. Maar verder zijn er geen gewonden, het getal van 20 waar gisteren over gesproken werd blijkt niet te kloppen.

Een dag na het ongeval in Alphen rijst de vraag: hoe kon het plaatsen van een brug zo catastrofaal aflopen? EenVandaag duikt in de wereld van het zwaartransport.

We spreken met Jan van Seumeren, van het familiebedrijf Mammoet, wereldmarktleider gespecialiseerd in zwaar hijswerk en multimodaal transport. En met Richard Krabbendam die 40 jaar werkte als ingenieur in de wereld van het hijswerk. Krabbendam analyseert de beelden en concludeert dat ‘een aaneenschakeling van fouten’ heeft geleid tot het ongeluk in Alphen aan den Rijn. Hij pleit voor meer aandacht voor de veiligheid bij dit soort hijswerk, vergelijkbaar met de luchtvaartsector.

Ook spreken we met lijstenmaker Marcel van Rijn uit Alphen aan den Rijn. Zijn zaak was een begrip in Alphen, tot gisteren.

Bekijk hieronder de uitzending van gisteren terug:

Bekijk hieronder de beelden van het ongeluk:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.