Geef jij bij de McDonalds je ongebruikte zakjes saus terug of gooi ze weg? Niet doen! Als je ze bewaart bestaat de kans dat je er later veel geld voor kunt krijgen.

Een toegewijde McDonalds fan heeft op veilingsite Ebay bijna 15.000 dollar betaald voor een zakje McNuggets dipsaus van 20 jaar geleden. De saus is al tijdenlang (sinds een aflevering van de animatieserie Rick and Morty) onderwerp van gesprek op social media omdat diehard fans de verdwenen saus graag terug willen bij het McNuggets menu. 

Toen een autohandelaar in het Verenigd Koninkrijk een paar weken geleden in 1 van de door hem gekochte auto’s een zakje van 20 jaar geleden vond, hoefde hij dan ook niet lang na te denken. Hij zette het zakje op ebay met een startprijs van 10 dollar. Maar het ging snel met de biedingen, een anonieme bieder bood zelfs 21 keer totdat hij met 14700 dollar de hoogste bieder was. Daarvoor krijgt hij behalve de McNuggets Szechuan sauce ook nog een bakje wasabi van 20 jaar geleden.

Andere gelukkige eigenaren van oude zakjes saus zien hun kans nu schoon en bieden ze inmiddels ook aan op de veilingsite, maar de biedingen blijven hangen rond de 500 dollar. Een woordvoerder van McDonalds laat weten dat de saus ondanks de hype voorlopig niet terugkomt, maar ‘we can never say never’.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.