Geen borrels in de kroeg meer, geen avondjes Netflix op de bank en al helemaal niet meer uitslapen...  Maar voor dag en dauw op om meer dan een marathon te lopen door de woeste natuur. Gewoon omdat het een lekker vrij gevoel geeft.

Dat is hoe het leven van Diederik van Hoogstraten, journalist in Los Angeles er uit ziet. En hij is niet de enige. Steeds meer mensen hebben het trailrunnen ontdekt!

In feite is trailrunnen niet meer dan het asfalt inruilen voor de natuur en niet langer naar je eindtijd kijken, maar op een rustige manier lopen. Toch zoeken de meeste trailrunners het iets avontuurlijker en gaan ze voor de ultra; een afstand langer dan een normale marathon (42 km en 195 m).

Ook Van Hoogstraten zoekt het steeds verder en ruiger. Maar waarom zou je jezelf zo op de proef stellen? Van Hoogstraten: “Ze noemen wat ik doe extreem. Maar eigenlijk is uren achter je computer zitten niet normaal. We zijn het alleen normaal gaan vinden. Vroeger liep iedereen zulke afstanden.”

Diederik van Hoogstraten schreef het boek ‘Los. Hoe ik mezelf terug vond in trailrunning’. Op Radio EenVandaag een gesprek met hem.