EenVandaag legt tijdens de klimaattop bekende Nederlanders langs de MilieuMeetlat. Met behulp van een thermische camera en soms met enkel een aansteker, onderzoekt duurzaamheidsdeskundige Frank de Vries van Enjoy Energy hun huizen. 

Vandaag zijn we op de Simonehoeve te gast bij ‘Duurzame Diva’ Simone Walraven. Zij probeert al 25 jaar haar ‘footprint’ zo klein mogelijk te houden, door duurzaam en met liefde voor de wereld te leven.

Na haar Countdown-periode verhuisde ze met haar man Clark Datchler (bekend van Johnny Hates Jazz) naar Amerika waar ze ‘milieunummers’ opnemen in hun compleet op zonne-energie draaiende muziekstudio.

Ook maakt ze documentaires en is ze nauw betrokken bij het ontstaan van de Duitse Green Tec Awards, Europa’s grootste milieuprijs. Bedacht door de Duitse Marco Voigt die, wonend in de DDR, in de jaren ‘80 geen aflevering mist van Countdown (een van de weinige programma’s die in de DDR te ontvangen is) en zeer geïnspireerd raakt door de levenswijze en missie van Walraven en Datchler. 

Als ‘digital nomad’ heeft Walraven geen eigen huis en woont ze afwisselend bij vrienden en familie over de hele wereld. EenVandaag ontmoet Walraven nu ze even Nederland is en onderzoekt hoe milieuvriendelijk haar levenswijze nu werkelijk is.

Naast Walraven komen zanger Frans Duijts, theatermaker Marc de Hond, econoom Arnold Heertje, schrijver Aren van Muijen, tv-tuinman Lodewijk Hoekstra en PvdA-voorman Diederik Samsom voorbij. Kijk rechtsboven deze pagina voor andere reportage’s.

Wie is Frank de Vries?