De laatste maanden waren er verschillende incidenten met kleine bootjes of rubberen boten met migranten die het Kanaal overstaken om van Frankrijk naar Engeland te komen. Vanavond in EenVandaag een interview met Didier Corfec, die twee keer migranten hielp om over te steken: een mensensmokkelaar dus.

De controles bij de Eurotunnel in Calais zijn nog verder verscherpt. Dat leidt ertoe dat mensensmokkelaars en migranten op zoek gaan naar andere wegen om hun doel te bereiken. Ze blijken steeds vaker voor de oversteek per boot te kiezen. In de afgelopen twee maanden waren er minstens zes incidenten op het Kanaal waarbij migranten soms ternauwernood gered werden. Volgens deskundigen is de oversteek over het Kanaal echter riskanter dan de Middellandse Zee oversteken, omdat het Kanaal ontzettend druk bevaren is en er veel stroming staat. 

De mensensmokkelbranche is intussen ook aardig gevestigd in de Franse kuststreek. EenVandaag bezoekt een hotel in Calais waar vanuit Albanese mensensmokkelaars hun deals sluiten. Ook Didier Corfec, schipper uit het zuidelijker gelegen Saint-Brieuc wordt in 2012 door een Albanees mensensmokkelnetwerk benaderd. Hij kan het geld goed gebruiken en besluit met de mensensmokkelaars in zee te gaan.

Vanavond in EenVandaag een reportage vanuit Calais en Saint-Brieuc. We spreken Gilles Debove, al zestien jaar politierechercheur in Calais en woordvoerder voor de Franse politievakbond SGP-FO. Ook vertelt Wil van Gemert, adjunct-directeur van de Europese politie-organisatie Europol, wat bij hen bekend is over de activiteiten van de mensensmokkelbendes tussen het Europees vasteland en Engeland.

Klik op de afbeelding hieronder voor een longread van het verhaal van Didier Corfec en een opsomming van de incidenten in de afgelopen maanden op het Kanaal.

Bekijk hier eerdere reportages die we maakten over mensensmokkel in Zeebrugge, Hoek van Holland en Belgische kustplaatsen.