Na zestien jaar moet het televisieprogramma Man bijt hond van de buis verdwijnen. De bekroonde gewonemensen-tv stond erom bekend gewone Nederlanders bijzonder te maken en bijzondere Nederlanders juist zo normaal mogelijk te benaderen.

Man bijt hond moet plaatsmaken voor het nieuwe KRO-NCRV programma BinnensteBuiten. Twee oktober vindt de laatste uitzending plaats en om de trouwe kijker te bedanken is er op 26 september een Man bijt hond ontmoetingsdag in Hilversum. 

Man bijt hond wisselt reportages af met vaste rubrieken als de Babbelbox. Ook belt er elke avond rond etenstijd een verslaggever ergens in Nederland aan om met degene die opendoet de dag door te nemen. Vaak toonden het programma openhartige of onbedoeld grappige personages, zonderlinge types of mensen met een gekke verzameling of hobby.

Ontdekkingen

Man bijt hond doet niet aan bekende Nederlands, maar maakte de afgelopen jaren wel een hoop onbekende mensen beroemd. Zo waren er ontdekkingen als Tiny en Lau, een stel uit Nootdorp dat elk jaar al vechtend en vloekend de kerstboom optuigt.

Ook was er de man die na een operatie niet meer kon stoppen met lachen tot groot ergernis van zijn vrouw. En de serie over de woonbootfamilie Veerkamp was zo populair dat ze een real-life soap kregen bij SBS6.

Ook volgde het programma het ontroerende duo Don en Elly waarbij de aan drugsverslaafde Don en zijn moeder een kijkje in hun leven gaven.

In de uitzending

EenVandaag spreekt met Michael Abspoel, samensteller en de stem van Man bijt hond. Vanaf het begin is hij met zijn iconische voice-over bij het programma betrokken geweest. Daarnaast spreken we met de oud Man bijt hond verslaggever Joris Linssen.

En we gaan langs bij Don en Elly in Woodstock, een bejaardenhuis voor junks waar zij een tijd lang gevolgd zijn door het programma. Hoe gaat het nu met hen? En wat heeft het programma voor hen betekend?