Komende week wordt er in de Tweede Kamer gestemd over de ingediende moties over het kinderpardon. Wordt het pardon verruimd? Of vallen er honderden kinderen tussen de wal en het schip?

Worden kinderen uitgezet omdat ze niet onder rijkstoezicht maar onder gemeentelijk toezicht staan? Een bureaucratisch foutje met mogelijk grote gevolgen. Sander Terphuis, kritisch PvdA-lid die zich eerder uitsprak tegen de strafbaarheid van illegaliteit, roept ook nu PvdA'ers op om zich te verenigingen tegen de plannen van het kabinet. In de hoop politiek leider Diederik Samsom tot inkeer te doen komen.

In de uitzending ook Malak (14) en haar moeder Faten. Zij vluchtte in 2006 met het hele gezin vanuit Irak naar Nederland. Ze kregen in eerste instantie een verblijfsvergunning, maar die werd later ingetrokken omdat het moederland weer veilig werd verklaard. In 2012 werden ze uit huis geplaatst, valt het gezin niet meer onder rijkstoezicht en valt Malak  buiten het kinderpardon. Sindsdien worden ze opgevangen bij een gezin in Amstelveen.