Bijna een kwart van de jongeren (23%) is voor een verbod op het spelen van Wordfeud (Scrabble-spel voor smartphones) in cafés.

Een panellid zegt: “Door Wordfeud heb ik gemerkt dat mensen zelfs tijdens een etentje dit spel aan het spelen zijn en totaal geen interesse meer tonen voor mensen in hun omgeving. Echt belachelijk.”

Hype

In Zwolle is een café dat het spelen van het spel heeft verboden. Zo'n verbod op Wordfeud in de kroeg vindt 38 procent van de jongeren geen goed idee. Een ongeveer even grote groep (39%) heeft hier geen mening over. Het woordspel is razend populair onder jongeren: bijna een kwart (23%) doet mee aan de hype.

Mobiel in de ban?

Over een algeheel verbod op mobiele telefoons in cafés hebben de jongeren wél een uitgesproken mening: negen op de tien is tegen. Ze bellen en sms’en dan ook geregeld in het café (87%). Ook surfen op internet (47%), mailen (31%) en spelletjes spelen (28%) doen ze regelmatig in de kroeg. Slechts één op de vijf gebruikt geen multimedia-apparaten in het café.

Over het onderzoek

1V Jongerenpanel, voorheen TopX, is het jongerenpanel van het actualiteitenprogramma EenVandaag, voor jongeren van 12 t/m 24 jaar. Aan dit online onderzoek, gehouden tussen 3 en 10 oktober 2011, deden 1.750 jongeren mee. De uitslag is gecorrigeerd op leeftijd, geslacht en spreiding over het land.

Download

Download

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.